VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Ren respekt

Jag har varit intresserad av teckenspråk (tsp) och tecken som  stöd (TAKK) och har haft som mål att lära mig i alla fall ett nytt tecken varje dag. Det har väl följts i perioder, vissa veckor inget, vissa veckor mycket. Tsp är ett officiellt språk i Sverige och jag har en hel del dövblinda vänner och min åsikt är att lära sig handalfabetet i grundskolan vore obligatoriskt. Kan man bokstavera kan man klara sig. Ren respekt. En morbror till mig har tecken som kommunikation och han har blivit så glad över att jag numera kan förstå vad han menar!
Det är rätt svårt för mig med mina trasiga fingrar att teckna, kan inte till exempel teckna bokstäverna "i" "L" och "b" och vissa tecken går inte, fast jag tror att det borde gå att öva upp litegrann. Sen att senor och nerver till fingrarna varit av och på pekfinger, och lillfingret har jag inga senor får väl kompenserAs. Höger pekfinger har ingen sena för övre delen av fingret men där har muskler lyckats rätta till lite.

Min inspiration kommer från appar och youtube där det finns mycket. Tsp lex är en Apo som har ungefär alla tecken som finns i svenskt teckenspråk, men appen är lite svår. Så jag la ut en fråga på grupper på Facebook om tips på bra appar, (främst för tecken som stöd) och fick ett jättebra tips på en app som jag nu köpt och laddat hem. Superbra uppbyggd och tydlig information. Nu ska det pluggas, Fröken Skog!

(null)

(null)


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 henrik
skriven :

Hur går det med träningen då? =D

Svar: Hoho inget vidare. Får immunbehandling nästa vecka så planerar att köra till max veckan efter och minst i sju veckor 😃
Matilda VildaMatilda Skog

2 Lotta
skriven :

Det finns helt seriöst pedagoger inom skolor som går och tror att vissa tecken betyder "vit makt" eller "fuck off" - när det egentligen handlar om att barn är lättlärda och snappar upp kunskap som små svampar av nyfikenhet - eller för att dom själva har nedsatt hörsel och vill lära sig - eller bara kollat på SVT och vuxit upp med Barnkanalen.
Jag tycker nästan att all personal borde tvångstitta mer på TV snart - det här samhället är ju superskumt..
Jag tror jag ska byta land och lära mig leva i nån annan kultur eller ett klimat som passar bättre för mammor med psykisk ohälsa som har barn med funktionsnedsättning och en är en hen.
Det är ju omöjligt att hitta ett parti som kan ta alla mina "krav" och jag har ingen lust att bli statsminister eller president eller drottning eller nånting heller.
Hur kan man ha en riksdag med skitmånga olika partier som egentligen VILL att det ska funka för alla - men inte kan samarbeta som en familj själva?
Helt sjukt omoget. Det finns faktiskt unga pensionärer som också vill kunna åka buss eller färdtjänst - trots att vi är mammor och därmed "ska" räknas som fullt arbetsföra..
Shit alltså, VILL folk ta hand om sina anhöriga eller inte?!
Antingen har man LSS hemma, LSS borta, ett LSS-boende eller så lägger man betydligt mer resurser på rehabilitering - och då kanske man MÅSTE låta folk få vård i andra länder..?
Låt barnen få ställa frågor i nästa partiledardebatt - det vore betydligt mer intressant att få höra svar på barnens frågor än hur man ska lyckas beskatta engångsartiklar som är av plast.. hur fan fungerar det inom psykiatrin?
Är det en rättighet att få raka sig, eller måste alla ha skägg nu? Får man ta med sig sin rakhyvel eller får man skäll i efterhand eller på förhand? Vem fan är det som stiftar lagarna inom psykvården egentligen?!
Förlåt om jag lackar ur - jag har inte sovit ordentligt på flera dagar för att jag slarvade med medicinerna och för att jag blev tvungen att byta boende (igen) och för att grannarna inte kan hålla käften när dom efterfestar i trädgården och tror att det INTE hörs hem till mig.
Så, nu är jag färdig. Love you babe! :)