Psykiskt nageltrång

En människa som någon gång haft ångest och på något sätt fått det på papper, är många. Ibland kanske du fått hjälp och stöd och förhoppningsvis fått ordning med ångesten och kan hantera den vore allt frid och fröjd kan man tro.
Tyvärr inte om Somatiken fått reda på att du haft psykisk sjukdom eller ohälsa. Då är de flesta av dina fysiska symptom "ångest" trots att du mycket väl vet skillnaden mellan ångest och ont i handleden.
"Vården glömmer aldrig ångest och annan psykisk ohälsa" (gammalt djungelordspråk, särskilt mycket använt på sjukhus och vårdcentraler)
Jag är van vid, och frustrerad över, att  jag och mina symptom kallas "psykiska" och det har varit allt från hjärnskakning, synfel,  tandsmärta till,.
 
Nageltrång på stortån.
 
Sant! Jag hade ett jättestort nageltrång på stortån som såklart gjorde ont. Tån behövdes åtgärdas.  Upplyste vårdcentralen om mitt fula nageltrång och ville få en tid där. Då fick jag höra att min smärta nog var psykiskt påverkad. Att jag upplever nog ångest som smärta i stortån, än själva nageltrånget som orsak. Va? Sa jag. Ja, sa vårdcentralen, ångest kan yttra sig som smärta. Din tå förvärras nog av ditt psykiska tillstånd. 
(En vän som var med när jag hade nageltrånget 2010 pratar fortfarande än idag om hur stort och hemskt vanställd tån var!) 
Alltså- de menade på att jag skulle ha ett nageltrång på stortån som var psykiskt påverkat! Att smärtan i min stortå egentligen var ångest, än en kraftigt vanställt tå. Jag vet inte sen när nageltrång och de besvären i grund och botten handlar om psykisk ohälsa, att ångest kan yttra sig i skepnader som nageltrång, men uppenbarligen finns kopplingen på vårdcentralen.
Ska man skratta eller gråta?
 
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matilda tycker och tänker, familj/vänner/kärlek/hemmet/katt, föreläsning/jobb/fritid/skola, tänker, minns, vardagsliv | VildaMatilda, aldrigensam, psykiatri, regionkronoberg, regionkronoberg #vårdens, vårdenärotrolig | |
Upp