VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Granne vb.

Min granne, hustomte och kattvakt Kjell saknar nog att jag inte är inlagd= inga katter att umgås med. Och för mig; inga avlopp rensade ;) Han hoppar ju in och hjälper till om jag inte är hemma, avloppen rensas alltid. (Han gillar att vara någon slags kunnig, händig hane antar jag. Det verkar vara något med män och avlopp och visa sig duglig?) 
Kjell är udda på sitt vis men väldigt snäll. Han har en tendens att vara.... speciell. 

 
Idag ringde han på ytterdörren så man skulle kunna tro att huset omedelbart måste utrymmas pga explosionsrisk. Han ringer alltid på så. Drar gärna frientiskt i handtaget och använder både ringklocka i multifart upprepat, och bultande på dörren. I början hajade jag till men numera väcker han ingen större oro. (Min andra granne, Gerd, bara knackar tyst med ett finger, så henne hör jag sällan. Däremot hör jag hennes jedrans fiol och dragspel..) 

I alla fall, Kjell ringde och bankade som en tok och jag öppnade. Där stod han ivrig och ville ge mig min favoritcider. Hade tidigare på fm  via sms avböjt cider från honom för att det inte är helt hälsosamt -och att nej, definitivt inte denna helgen, för jag måste jobba. Ändå ville han förmodligen prata lite och kolla så allt var ok, så han kom in en liten stund och jag fick en flaska att "ha vid behov" . (Vb) Sen sprang han hem till sig. Blev väl lite överväldigad över social kontakt utöver hans arbetskamrat i skogen?

Som patient har man mediciner "vid behov" förkortat vb. Mycket vanlig begrepp. Det vanligaste inom vården tror jag! Det nyare förkunnandet av "vb " var  något oväntad måste jag säga. (Cider vid behov)  Och när jag tänker efter är Kjell vb.
Snäll är han i alla fall, på sitt sätt. Han vill väl och min värld vidgas allt eftersom. 
Vb har många olika innebörder.’Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: