VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Rädslor

Jag anser att man inte i detalj ska prata självskador men nu måste det nämnas så det går att förstå hur jag känner nu.

Förr svalde jag grejer. Pennor, knivar, skedar, ja det mesta. Då tyckte jag inte var något obehagligt men just paniken jag hade när jag svalde. Våldet och känsla av fel. Det har lämnat spår.
En del läsare vet kanske om att jag bitvis har svårt att äta för jag känner sånt obehag när jag försöker svälja. Jag tycker inte om att ha något i munnen och har i princip fobi kopplat till mun och svalg. Ibland är det bättre, då går det att äta, men ibland bryter det. Dessutom har panikångest hos mig yttrat sig genom känslan av tungan växer och jag inte kan svälja,  många gånger stod jag ovanför handfat och lät saliven rinna ut. Svälja gick inte. Starkt förknippat med skräck.
Och fobin som har med mun, svalg, hals gör att jag vägrar undersökning där dom går ner via halsen, som bronkoskopi och gastroskopi. Då får dom söva mig, inget annat är tänkbart.
Tänderna och tandläkare är också känsligt. Klarar pga fobin inte av att få hål lagade och tänder utdragna. Det är narkos då också. 
Jag provade ut bettskena att ha nattetid men fick fullständig panik att ha den is munnen. Fjantigt men mina sväljproblem ÄR verkligen problem!
Var hos tandläkare nyss och det blir narkos. Sover jag får man inom sjukvården göra precis vad dom vill med mig!


(null)Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: