VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

I min värld

Jag har högfungerande Autism (hfa) och adhd och det är något jag haft hela livet men fick inte diagnoserna förrän vuxen. För många med hfa fungerar språk och perception annorlunda. För mig är det som jag har ett eget språk inuti mig som bara jag kan. Och allt utanför mig måste  "översättas" till mitt språk så jag förstår. Och allt inom mig måste anpassas utåt. Allt detta är oerhört energikrävande för översättningen pågår all min vakna tid om jag inte ligger själv i ett mörkt rum.
Jag vet inte om andra i autismspektrat känner så, men vissa saker och människor kan bitvis översätta åt mig. Klocka, kalender, människor som berättar, tydlig kommunikation. Utan de hjälpmedel jag har väl integrerat i vardagen hade livet varit avsevärt mycket svårare. Säg den soM inte gillar kalender? I min Google kalender skriver jag upp det mesta och kopplar påminnelser för aktiviteterna. Om jag tex ska boka resa påminner kalendern mig både tre timmar före, 30 minuter före och vid tiden jag ska göra saken. Att slippa gå med allt kom ihåg som jag annars skulle ägna stor energi att göra, kan jag ha minnet i mobilen och minska stressen över att minnas allt jag ska göra. Och ingen tycker Google kalender är särskilt udda.
(null)Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: