VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Arg

Nu är jag besviken! Jag skulle gå ut och gå ungefär 6 km men kom bara 1 km sedan var jag helt död i kroppen och var tvungen att avbryta. Benen ville inte alls! Det var väl det  att jag inte har något kortison i kroppen eller ja, jag vet inte. Det blev rätt mycket Motion igår men en halvmil varannan dag borde  jag klara om jag kör styrketräning varannan dag och konditionsträning varannan då är det väl inte så himla farligt!? Eller är det för mycket för mig som inte är ett dugg tränad alls pch  hade tarmvred och inre blödning och lunginflammation för två månader sedan? Lite motion måste man ju ändå ha.
.Jag ska försöka gå en promenad i eftermiddag men åh va arg jag blev att det inte funkade!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Henke
skriven :

Jupp kortisonet, det är ju som uppåttjack typ hehe. Hänt mig också en gång. Nertrappnings effekten när kortisonet går ur kroppen är värre än man tror. Energin försvinner helt man orkar ingenting... Men efter ett tag så blir det bättre igen =) Se till ha paus 2 dagar i veckan då du inte tränar eller kör kondition. Inte träna på tom mage och grejor känner du nog till redan också. Nollställ ditt koffeinintag om du klarar av ha paus med det ett tag. För då kan du ta användning för lite koffein sen istället som en extra kick, kortisonet är bara dåligt när man ska bygga muskler.

Svar: Ja jag är heeeelt slut nu när kortisonet är väck! Undrar om man kan bli piggare på annat sätt? Gjorde Bananplättar nyss (2 ägg, 1 banan) och det kändes som en bra lunch. Hur lång tid tog det innan du var pigg igen efter ha slutat med kortison? Jag har haft det 1,5 månad
VildaMatilda

2 henke
skriven :

Bananer är bra! ger lite energi iaf =) Dra ett paket mjölk gärna till det också. Inte bara energi som är viktig, utan även lite mer kalorier, så inte kroppen får soppatorsk! För lite kalorier i magen och man orkar mycket sämre. Jag trappade ner på kortison rätt sakta, gör man det inte så tar det längre tid för kroppen att bli van tror jag. För mig gick det relativt fort kanske typ 1-2 veckor så fick jag tillbaka energin fullt ut =)