VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Stelt system

Jag är i behov av ledsagning pga dålig syn och har det beviljat inom ramen av LSS. När jag blir helt blind är det ännu mer insatser. LSS är en rättighetslag det klagas på och jag måste påpeka några brister.
Jag blev akut sjuk en morgon och var tvungen att åka till sjukhuset, vilket innebar hjälpbehov med ledsagning. Svaret från kommunen var nej. Jag fick ingen hjälp av dem.  De hade inte personal till det. All ledsagning måste vara planerad. Kommunen har inte utrymme för akuta behov av service. Samma sak gäller personlig assistans. Hjälp och stöd ska vara planerat och schemalagt minst två veckor före själva insatsen. Tänk då om du behöver besöka läkare? Måste jag planera in mina sjukdomar för att få mina berättigade insatser?
Den slutsatsen jag drar är att sjukdom måste planeras i god tid för att få hjälp, annars får du lita på eventuella vänner eller familj. Några som inte har det och alla kanske inte kan gå ifrån oplanerat. Ser ni att det finns brister i systemet? Jag förstår naturligtvis att det inte finns ekonomiskt utrymme för att ha flera personer anställda för oplanerade akuta behov men var ska vi hitta lösning? Det går inte planera akuta händelser eller sjukdom.
. Ett system som är till för människor med särskilda behov kan inte tillgodose behoven om de inte är schemalagda.

Matilda (null)

Taggar: #funkpol #funkis;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: