VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Mail del två

Mailväxling se tidigare i bloggen. . Försa mailet börjar längst upp, så läs som vanligt. Sista svaret kommer längst ner.


Den fredag, januari 26, 2018, 3:37 em, skrev matilda skog <tulderullkontakt@gmail.com>:

Hej igen Nåkkve!
Jag förstår om du inte har tid att svara, och för din egen del- var ledig då och då.. typ fredag em. 😃
Jag funderade vidare på det med "vaktmästaren" när vi pratar sekreterare, bibliotekarie och chef. Jag har inte hört din modell av vaktmästaren och dess funktion men jag tycker mig ana att det vaktmästaren ska göra är att få info, flytta infot till rätt hylla/del och hålla ordning på vart hen lägger infot och sedan på begäran av någon av de andra tre i huvudet, gå till rätt hylla, hämta info och leverera till den som ber om det. 
Kan det kopplas till tex inlärningssvårigheter, impulsivitet och minne? En vaktmästare som
1, är glömsk
2, har oreda i hyllorna med infot
3, är trött
4, har för mycket info att arkivera och plocka fram det som hen är ombedd till eller som alla förväntar att vaktmästaren ska kunna jobba som standardvakmästarna.
Kan leda till "vet inte" "jag minns inte" och tex impulsivitet och dyslexi. Med impulsivitet menar jag att vaktmästaren inte korrekt hinner sortera, arkivera, ta fram, och leverera adekvat information till chefen- som då gör felaktiga val.
Eller dyslektiker. Bibliotekarien, sekreteraren och chefen jobbar för fullt men vaktmästarn har  svårigheter i sitt jobb och vet inte vart infot ska ligga och varför. Att sedan ta fram det i oredan blir omöjligt. (Återberätta)
Eller affekt och sårbarhet. Vid stress blir vaktmästaren överfull med info att hen skiter i att jobba totalt.
Nu bara funderade jag lite kring vaktmästaren.
Sen måste jag säga en sak jag tycker;
Någons känsla är aldrig fel. En känsla kan inte vara fel, en känsla kan inte dömas eller tas ifrån en person. Agerandet som sker pga känslan är en annan sak för agerande är mer valbart. Att säga "så ska du inte känna" är så, så fel! Du nämnde att validera, och tips- prata mer kring det. Vi har en förmåga att döma och försöka ta bort vår omgivning känslor. Agerande kan vi däremot ha mycket att säga om.
Hur tänker du 


Mail 2
Hej J Nåkkve!
Nu när min adhd är i bättre form måste jag fråga; det jag kallar "vaktmästare", är inte det egentligen transmittorsubstanser? Tanken slår mig nu att den vaktmästaren jag grubblat på faktiskt finns och kallas något oxh vars funktion är central vid adhd, och när jag tar Ritalin varje morgon är det för att hjälpa mina egna vaktmästare.
Jag känner mig lite snopen, det jag funderade om är ju bara transmittorsubstanser väl?
... 

Hälsningar Matilda "VildaMatilda" Skog


lör 27 jan. 2018 kl. 10:43 skrev Nåkkve Balldin:
Hej
Vi tänker lika kring detta😁Tänkte precis i de banorna; att vaktmästaren är transmittorsubstanser. Som jag tänker så gör vaktmästaren inget eget bearbetningsarbete av information utan utför bara order och uppgifter av sekr, bibl och chef. 
Kanske medicin framför allt hjälper sekr men än mer fokuserad sekr skickar rimligt mycket uppgifter till vaktmästaren som de klarar sitt arbete utan att bli översköljd m uppgifter. 

Vänliga hälsningar 
Nåkkve BalldinDen lördag, januari 27, 2018, 12:54 em, skrev matilda skog <tulderullkontakt@gmail.com>:

Kul att vi tänker ungefär samma! Såhär menar jag:
 Om man ändrar namnet från vaktmästare till transportörer? Ex:
På sjukhuset finns transportörer vars uppgift är att förflytta patienter mellan olika enheter på sjukhuset. Det har inget inflytande eller pågående behandlingsatbete, utan de helt enkelt transporterar patienter, blodprov och sängar mellan olika instanser där de sover eller behandlas. Det är kanske så det funkar i hjärnan, att vi har transportörer som ska serva sekr, bibl och chefen så att informationen transporteras på ett bra sätt  mellan de olika. Och det lär väl vara transportörerna det finns ett visst problem med vid impulsivitet och uppmärksamhetsproblem? Visserligen kan det är det bero på att sekr ger för mycket information och chefen kräver för mycket och biblb förvirrad, men med transporterna är det väldig viktigt att de är snabba, friska och sköter sitt jobb på rätt sätt. Naturligtvis ska de få rätt information att fördflytta i takt med vad de klarar men jag ser ändå transporterna som en ganska så central roll i hela systemet.Att har inte en människa fungerande transportlrer så kvittar det hur mycket sekreteraren, bibliotekarien och chefen jobbar?
 Äsch jag vet inte jag kanske tänker konstigt?
Bara en tanke ursäkta att jag kanske stör. 😒 Jag gillar att få tankeutmaningar och att diskutera och bolla och det finns inte så många att göra det med.  (Min psykiatriker som numera snarare min chef och kollega är him la bra prata med. Jag föreläser och det tänkt att jag ska sammanfatta det du har sagt på universitetet på tisdag och jag känner att jag har otroligt mycket att leva upp till! För du är så grym!Svar Nåkkve:

Hej
Du stör inte och på dina resonemang så tycker jag att du också verkar grym😁Lycka till på tisdag! 


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anette
skriven :

Kul att du kan utbyta tankar med en så kunnig person som Nåkkve!