VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Alternativ till bolltäcke

Jag vet inte om alla läsarna vet vad bolltäcke och kedjetäcke är. Snabb förklaring:
Täcke fullt med bollar/kedjor och väger runt åtta kilo. Fungerar väldigt lugnande och rogivande pga tyngden och att bollarna ger lätt massage. Båda omsluter kroppen tätt. .Rehab, habiliteringen, psykiatrin mm råder ofta sina patienter att använda det.
 Enligt företaget komikapp:
• Avgränsar kroppen
• Ökar kroppsuppfattningen
• Har avslappnande verkan
• Ger bättre sömn
• Skapar energi

HÄR står det om bolltäcke


Jag har ett eget bolltäcke och jag ta fram det då och då. När jag får det på mig brukar allting bara lugna ner sig och jag somnar lättare. Det minskar ångest och oro och ger mig mer ro. Fast nu är det så att katterna tycker ganska mycket om och springa omkring på de där bollarna och jaga dem, så det brukar sluta med katterna bolltäcket är i sängen och jag är soffan i vardagsrummet.

Men nu har jag hittat något lika bra! Jag sov med värmetäcket hela natten inatt och jösses vad bra jag sov! Ett väldigt bra alternativ. Värmen  gav lugn och ro. Det trodde jag faktiskt inte. Borde ju bli svettig? Och blev bara skönt varm och go och inte svettig. Himmelrike!
Jag är en sådan människa att jag reagerar och oerhört starkt på stimuli på kroppen såsom värme eller tryck, typ massage. Bland det absolut bästa jag vet är att krypa ner i ett varmt bad och efter en stund är jobbigheter mindre. Forskning visar att man måste hålla på med stimuleringen minst 8 minuter för att de här feelgood-hormonerna" ska frigöras och det märker jag faktiskt för det kommer ju inte direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: