Språk, jelly och tangle

Nu är jag inte bara lite upprörd som snöstorm i Sibirien med eltaggtråd runtom! Ännu mer!
Jag brukar inte skriva om kulturkrockar, språkmissar, mm eftersom allt kan tolkas efter hur den som tolkar det vill ha det. Kan bli fel.
Men
Finns det inga vettiga krav på att människor, i detta fallet högt uppsatt läkare, ska kunna svenska såpass bra att arbetet utförs korrekt?! Vad har svensk sjukvård för krav? Tar dom bara in folk och hoppas på det bästa?
Hade teletid nyss och läkare P fattade inte ett dugg vad jag sa, vad som stod i remissvaret från Lund och vad jag ville, vad som fattades, vad som behövdes och vad själva grejen handlade om. Han förstod inte skillnad på begrepp som kan vara livsavgörande i sjukvård. Jag hade noggrant läst remissvaret från Lund och citerade det och hänvisade till det gång på gång och han hade tydligen inte tillräcklig med svenska för att förstå, och så ska han bestämma och bedöma och inte kunna svenska?! Han förstod ju fel!!!!
Jag blev riktigt arg och krävde att han skulle remittera vidare och att jag ville ha utredning på D443. Det ville han inte låta mig få. Och han hävdade att de skrev fel diagnos i Lund, att man brukar skriva så.  Direkt efter satte jag mig och mailade patientnämnden och de ringde upp efter tio minuter och skulle ta kontakt med chefer på medicinkliniken. Såhär får det inte gå till!


Nu tar jag några JellyBeans. Kom på posten idag passande nog. Allt blir bättre av en näve jellybean.

(null)Och jösses vad jag njuter av mina tangle! Total kärlek!
(null)Matilda tycker och tänker, familj/vänner/kärlek/hemmet/katt, föreläsning/jobb/fritid/skola, upp och ner, vardagsliv | #jellybeans #tangle #fingraförfokus #npf #sjukvård | |
#1 - - Anette:

Hördu, den där diagnosen lät inte bra... :(

Upp