VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Att vara som man är

Jag satt och resonerade med min psykolog mats och jag har funderat vidare efteråt. Jag blandar inte in mina boendestöd i mitt arbete och ibland känns det som de tror väldigt lågt om mig eftersom jag är sådant hjälpbehov med dem. Men sen insåg jag det att jag vill inte blanda in dom i mitt jobb utan mitt hem, mitt privatliv, och mina boendestöd ska vara en väl avskärmad del av mitt liv. 
Och jag har också insett att i arbetet nu som föreläsare -och framförallt handledning, och företag så har jag inte min synskada med i jobbet så tydligt framme. Jag behöver ju viss hjälp till och från platsen men jag pratar inte bara min synskada. På vissa föreläsningar nämner jag att jag kommer att bli blind och hur viktigt det blev pga av det, men det är inte där fokus ligger. Och i handledningen och företagssamarbete så här absolut ingen fokus på att jag ser dåligt eller använder hjälpmedel och det är faktiskt rätt skönt att undvika den biten ibland. Den kommande blindheten följer mig ändå så det är skönt att slippa den ibland och bara vara Matilda handledare. Jag är inte säker på att alla jag jobbar med vet att jag ens har en synnedsättning, nu när jag tänker på det. Fasen va skönt egentligen.
Kanske ingen hemlighet när jag skriver om det på bloggen, Men vill säga det att det är skillnad på att ha ett väl avgränsat hjälpbehov och att kunna klara sig bra i andra sammanhang. Det går!

(null)Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: