VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Rättslösheten

Jag klarade inte av att se Uppdrag Gransknings program om psykiatrins bältesläggningar där även dödsfall förekommit. Det är ett trauma med att bli lagd i bälte. Fastspänd i en säng utan möjlighet att påverka och ingen aning om hur länge du ska ligga där. Och våldet som använts till att få dig fastlåst ..
Jag mins när jag var ett år på PIVA, psykakuten, de skulle ge mig injektioner och jag ville inte ha det och gjorde motstånd. Jag var stor och stark och det krävdes många skötare för att få sprutan i skinkan. Tills dom vid en kamp upptäckte att om de tryckte ner mitt ansikte i kudden slutade jag bråka rätt snabbt. De gjorde så jag inte fick något syre alls när de tryckte ner mig i kudden. Jag försökte desperat andas och slåss, men det gick ju inte efter varit utan syre ett tag. Blev medvetslös.
Så vid följande tvångsinjektioner tryckte dom mitt ansikte mot kudden och ingen verkade tycka att det var fel att göra så, jag var skitförbannad och framförallt kände jag mig sviken. Hur kan dom ens använda sådana metoder mot mig? Hur kan dom? Jag var helt rättslös.
Vid någon gång då det var dags för spruta och de kvävde mig med kudden hörde jag Mats, långt borta. Jag höll på att bli medvetslös:
-men sådär får ni inte göra! Ni kväver ju henne!
-det är det enda sättet


En person sa ifrån under dessa gångerna. En.  Och vid varje tillfälle krävdes det åtta skötare. Kan ni förstå vanmakten? Rättslösheten? Förtvivlan? Sveket?
Nej nu slutar jag för jag får sån ångest av detta. Men jag publicerar och ber er sprida. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anette
skriven :

Fy f-n, säger jag bara!! Det värsta är inte hur de behandlade dig, utan att bara en person protesterade! Jag kan förstå, nästan känna, den vanmakt du måste känt... :(
Jag har inte heller sett det programmet, vet inte om jag vill.

2 Amanda CL
skriven :

är sååå jävla hemskt! Jag blev som tur är aldrig bältad när jag var inlagd <3<3
tusentals kramar