Medicin påverkar

Medicin mot ADHD gör nytta, det kan de flesta som får det, och deras omgivning intyga. Det finns inte på en realistisk väg, något som skulle säga att man blir nerdrogad. Fel fel fel! Jag kan säga att med Ritalin, som medicinen heter, med Ritalin i kroppen får jag tålamod, uthållighet och fokus. Av Ritalin blir jag mig själv. 
Som en sådan enkel grej som när jag åkte tåg till och från Stockholm. Resan tar 3,5 h och på vägen till Stockholm hade jag Ritalin i kroppen och upplevde inte tågresan som lång, utan jag satt mest lugnt och njöt. Tog det med ro och allting kändes fint och lugnt. Ingen stress, inget otåligt.
Vid resan hem från Stockholm däremot  hade Ritalin gått ur kroppen och resan var jobbig. Jag hade ingen ro alls, var otålig, kunde inte slappna av och resan kändes olidligt lång! Tittade på klockan hela tiden och det bara kröp i kroppen. Inget tålamod, ingen möjlighet till att fokusera, ingen uthållighet alls.
Så en sådan enkel grej kring hur jag klarar av att göra en exakt lika lång resa på två totalt sätt, känns tillräckligt övertygande kring det positiva med medicin.


(null)


#1 - - Anonym:

Inte för att vara den som är den! Men så funkar det oftast för alla. En resa till något roligt kan man lugnt sitta och stå ut och ha trevligt till! Men resor hem känns oftast längre jobbigare och svårare.. allt är inte ADHD faktiskt.

Upp