Käpp till alla

Jag var på intervju på en skola. Berättade att jag går med vit käpp mest som en markering att jag ser dåligt och kan behöva hjälp och visad hänsyn och förståelse. 
Sen när jag gick hem från intervjun ville jag skrika att ALLA med osynliga funktionsnedsättningar, som till exempel barn inom autismspektrat, borde få ha en visuell, tydlig käpp för att berätta att de inte gör fel med flit. Precis som min käpp berättar att jag inte går in i folk för att jag är elak, utan för att jag har en synskada. Precis en sådan lätt och enkel markering skulle berätta att barnet har särskilda behov och behöver förståelse till vad hen gör och att även om hen kanske gör fel ibland.  Och understryka att hen behöver extra stöd och hjälp för att hen har en funktionsnedsättning. Inte för att hen vill eller är trotsig eller anti.
Jag har det lätt som har min käpp. Alla funktionsnedsättningar borde få ha en tydlig markering (om man vill) för att alla ska förstå stödbehov och agerande och inte bli dömda fel utifrån okunskap.
Käpp åt alla!
  
Upp