VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Fingertrix

(null)

Det är inte så ofta jag tänker i ord. Hur jag har det i huvudet är mer förnimmelser. När jag började med medicin för min ADHD ändrades sättet markant. Om jag väl tänkte i ord kunde jag tänka en mening klart innan jag började på nästa. Och jag fick ett konsekvens tänk. Det var inte bara impulser som det var förr, utan jaha kunde stanna upp och tänka på vad som hände EFTER. Banade väg för mycket. 
När jag skriver och talar blir det i mitt huvud mer greppbart. Jag kan tänka i ord men det tar energi. Först vid taloch skrift så ser/hör jag vad jag menar och vill. En grej som trätt in i mitt liv och som gjort succé är tangle. När jag sitter med en sådan plockar fingrarna helt automatiskt med den och jag kommer ner i varv på något sätt. Ju mer händerna plockar, ju lugnare blir jag och tänket är annorlunda. Det blir lite mer resonemang och ro. Bara av att plocka med händerna! Naturligtvis har jag hört om att fysisk aktivitet kan vara nödvändig för att få koncentration för människor med autismspektrat men inte kopplat det till just mig. Fakta går inte komma ifrån nu, även fröken Skog har nytta av fingertrix! Tänk att en sådan grej gör sådan skillnad!

(null)

Taggar: npf, tangle;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: