VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Dålig självständighet

Nu är jag irriterad; skulle försöka åka tåg till föräldrarna istället för att åka färdtjänst. Bygga på självständighet och inte vara så kostsam för samhället, ungefär så tänkte jag.

För det första; på stationen sitter tavlorna om avgående och ankommande tåg så högt upp och i så dåligt ljus att jag omöjligt kunde se. Det kom fram en vänlig man och frågade om jag såg, och läste sedan åt mig.
Uppe bland spåren satt också skyltarna högt upp och trappan dit var dåligt utformad. 
Biljetten skulle köpas i en självbetjänings automat och där såg jag inte ett skvatt, skärmen var grumlig med små bokstäver och ingen talfunktion som jag kunde hitta. Fick springa till pressbyrån och köpa biljett eftersom där inte fanns någon vid automaten som kunde hjälpa till.
Väl på tåget frågade jag konduktören om biljett när jag ska åka hem, för där finns bara de dåliga självbetjäningsautomaterna. Förklarade att jag var synskadad och att det inte går att se och då blev konduktören lite ställd och sa att man kan göra undantag för synskadade, för biljett måste köpas före man kliver på tåget, vilket jag då inte kan utan hjälp.
Sammanfattning; om samhället ska uppmuntra att använda kollektivtrafik måste den vara mer tillgänglig och personen ska inte behöva vara betoende av andra, ofta okända. Att resa vore en rättighet men så som jag upplevde resan är det inte ett självklart val att åka kollektivt istället för färdtjänst.
(null)


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: