VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Arbete och reflektioner

Jösses, jag kan inte få nog av Bo Hejlskov Elvéns böcker! Han har skrivit mängder kurslitteratur för specialpedagog, medicin och psykologutbildningen på universitetet. Jag har all kurslitteratur i Legimus och lyssnar jämt. Jag gillar principen vid problembeteende;
Är det brukaren som upplever problem med vissa beteenden, eller är det omgivningen som har problem med brukarens beteende? Där får man tänka till. Och vem bär ansvaret kring problemskapande beteenden? Hejlskov utmanar många tankesätt som råder inom delar av omsorg och vård. Som val. 

Psykiatrin menar att patienten med npf har fullt ansvar för sina val och därmed sina handlingar, men författaren menar att vi väljer med känslor och kan inte komma med förklaring till varför valet blev som det blev förrän efter valet. Och då blir konsekvenstänk ett krig. En människa som väljer med känslor och har svårigheter med överblick, orsak och verkan kan inte ställas skyldig till beteenden hen gör för att lösa situationen på de sätt hen kan. Jag vill skriva mängder men känner mig just nu lite stum. Det är så underbart att ha tillgång till all kurslitteratur och bara ta in och reflektera.(null)

Idag är det jobb i Växjö med "fossil-Kristin" och några till. Tanken är att på något sätt få till en np-säkring eller kvalitetssäkring kring många enheter, med början av några få som testgrupper i kommunen. Stort jobb och oerhört givande!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Amanda CL
skriven :

Oj! Blir helt omskakad av läsa det med val och npf! Jag känner verkligen igen mig! Jag har fått höra det av många inom sjukvården och andra i flera år att jag borde fatta vad konsekvenserna blir och därför inte borde ha gjort det jag gjort. Det här beskriver mitt tanke och handlingssätt extremt bra! Jag har kämpat med att försöka förstå mig själv i flera år och sen jobbat som fan med att lära mig tänka på ett annat sätt! Känns så skönt att läsa att det är så för många med npf!!!