Varmt av FK

När min handläggare på försäkringskassan får mig att tro på ärlighet, öppenhet och schysst spel från mig och en varm hand från myndigheten som svar. Försäkringskassan hyllas inte ofta, men min handläggares mail värmer och ska prisas. Jag hade förklarat läget om utbildning och jobb  att jag vill jobba, plugga och hur mycket ohälsa det är. Svar:

(null)

vardagsliv | | Kommentera |

Födelsedagar

En tillbakablick. Födelsedag 
2013, 2015 och 2018
(null)
Jag vet inte vad jag ska skriva, ärligt talat.
size, vardagsliv | | Kommentera |

Arbete och reflektioner

Jösses, jag kan inte få nog av Bo Hejlskov Elvéns böcker! Han har skrivit mängder kurslitteratur för specialpedagog, medicin och psykologutbildningen på universitetet. Jag har all kurslitteratur i Legimus och lyssnar jämt. Jag gillar principen vid problembeteende;
Är det brukaren som upplever problem med vissa beteenden, eller är det omgivningen som har problem med brukarens beteende? Där får man tänka till. Och vem bär ansvaret kring problemskapande beteenden? Hejlskov utmanar många tankesätt som råder inom delar av omsorg och vård. Som val. 

Psykiatrin menar att patienten med npf har fullt ansvar för sina val och därmed sina handlingar, men författaren menar att vi väljer med känslor och kan inte komma med förklaring till varför valet blev som det blev förrän efter valet. Och då blir konsekvenstänk ett krig. En människa som väljer med känslor och har svårigheter med överblick, orsak och verkan kan inte ställas skyldig till beteenden hen gör för att lösa situationen på de sätt hen kan. Jag vill skriva mängder men känner mig just nu lite stum. Det är så underbart att ha tillgång till all kurslitteratur och bara ta in och reflektera.(null)

Idag är det jobb i Växjö med "fossil-Kristin" och några till. Tanken är att på något sätt få till en np-säkring eller kvalitetssäkring kring många enheter, med början av några få som testgrupper i kommunen. Stort jobb och oerhört givande!
Upp