Är det giftigt eller farligt?

Koffein. En nödvändighet för mig. Äter mängder koffeintabletter för att  min mage klarar inte den mängden kaffe det motsvarar. Att utveckla beroende går nog, men när går det över gränsen och blir farligt? På burken  står 1-2 tablett 100 mg. Max  två per dag. 

Det var väl där jag började, men nu tar jag betydligt mer tabletter. Jag gissar att jag har blivit van. Någon gång nämnde vårdcentralen att man kan ta upp till sex tabletter utan större risk men att mer än 600 mg är giftig dos.  (Observera att på burken står max 200mg) Jag tar mycket mer än 600 mg vissa dagar kan jag säga. Vad innebär giftigt och farligt? Att man blir speedad, eller är ämnet giftigt på något sätt? Eller är det bara så att man kan få lite hjärtklappning om man är ovan? Vad innebär farligt och giftigt gällande koffein? Toxisk dos liksom? Vad händer? Som sagt; bitvis är det mer än 600mg per dag. (Dessutom Ritalin och kaffe)

upp och ner, vardagsliv | |
#1 - - Henke:

Jag kör ca 250-300mg koffein då jag tränar, det är i mina pre workout burkar. Man ska inte ta mer än 300mg! Du ska även ta uppehåll med koffein efter ett tag, typ 2-3 veckor. Hjärtklapping kan ske över 300mg.

#2 - - SSKn:

20mg/kg räknas som toxisk dos. Högre doser än så kan leda till livshotande hjärtrytmrubbningar och total cirkulationskollaps. Var rädd om dig!

#3 - - FIA:

Tunga drogmissbrukare, som lyckats blir rena, kan berätta att upplevelsen efter att ha överdoserat koffeintabletter (i brist på annat) är ett helvete jämfört med andra (illegala) preparat. Jag gillar inte att vifta med pekpinnar; ber dig bara vara rädd om dig själv.

KRAM!

Upp