VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Är det giftigt eller farligt?

Koffein. En nödvändighet för mig. Äter mängder koffeintabletter för att  min mage klarar inte den mängden kaffe det motsvarar. Att utveckla beroende går nog, men när går det över gränsen och blir farligt? På burken  står 1-2 tablett 100 mg. Max  två per dag. 

Det var väl där jag började, men nu tar jag betydligt mer tabletter. Jag gissar att jag har blivit van. Någon gång nämnde vårdcentralen att man kan ta upp till sex tabletter utan större risk men att mer än 600 mg är giftig dos.  (Observera att på burken står max 200mg) Jag tar mycket mer än 600 mg vissa dagar kan jag säga. Vad innebär giftigt och farligt? Att man blir speedad, eller är ämnet giftigt på något sätt? Eller är det bara så att man kan få lite hjärtklappning om man är ovan? Vad innebär farligt och giftigt gällande koffein? Toxisk dos liksom? Vad händer? Som sagt; bitvis är det mer än 600mg per dag. (Dessutom Ritalin och kaffe)