VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Startar snart

Sitter och jobbar med kommande föreläsning. Datorer och datorprogram är inte min starka sida men LÄSER du på menyer och knappar, klarar du rätt mycket. Office har jag i mobilen och lyckades leta fram grunden på en gammal föreläsning någonstans längst ner bland elektroniska dokument. Gud så glad jag blev över iCloud och Google som automatiskt sparar allt jag gör! Ovärdeligt! 
Det var intressant att titta på den gamla föreläsningen, för det har hänt en hel del, även om jag tyckte det hade hänt mycket när jag hade den för två år sedan. Jag är i ett annat skede i livet nu och när jag ser tillbaka så hade mycket arbete framför mig för två år sedan. Tack och lov står inte tiden stilla och utvecklas gör en hela tiden.
 Nåja, nu har jag grund klar och jobbar med design. Kan man lägga in egen design/bakgrund i PowerPoint? Just nu tar jag en enkel väg och kör ett redan befintligt tema. Det ser ut såhär:

Är inte helt nöjd med layout och funderar på typsnitt och sånt. Och ska det enbart vara versaler? Designen är det men jag vill inte uppfattas som att jag ”vrålar” ut det jag ska säga. Samtidigt ger versaler ett enkelt och tydligt budskap som är lättare att se. Vad tycker ni läsare? 

Det känns skönt att ha i stort sett hela föreläsningen klar, då kan jag ställa mig och prata oavsett vad som jag skulle kunna hända då allting redan färdigt.
Före varje föreläsning är jag alltid jättenervös och undrar för mig själv:
” Matilda, vad ger du dig in i? Vad ger du dig in i gång på gång?! Lär du dig aldrig?”
Fast efteråt så är det himla skönt! Att ha klarat av det och gå igenom lite för sig själv och lyssna på självkritiska rösten för att ta med sig någonting jag kan göra bättre nästa gång. 
Jag vill tillägga med, att det är inte den privata Matilda som står vid podiet eller vad det nu må vara. Nej, när jag föreläser går jag in i en roll, ungefär som att spela teater, för att kunna hålla distans och kunna vara objektiv och orka prata om känsliga saker. Då kan jag inte ha för mycket privata subjektiva känslor med, även om jag faktiskt pratar privata grejer. Jag har spelat en del teater och det är ungefär samma sak -att man gå in i en roll på scen för att göra det så bra som möjligt och leva sig in i det man gör.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: