Jag tänker flytta

Jag har valt att nu aktivt söka bostad i Växjö. Och tagit kontakt  med handläggare där.
Jag har absolut ingenting  i Alvesta! Inga vänner, inget socialt, ingenting. Mer än en lägenhet och bra läge. Allt, jobbet och det sociala är i Växjö och LSS finns bra i Växjö.
Det var ändå ett stort beslut att våga ta ställning till att hitta bostad i Växjö. Det känns rätt, och blir mer och mer rätt och ju mer jag tänker på det, ndesto gladare blir jag.
Nu är det i princip omöjligt att få lägenhet i Växjö, men det finns vissa andra alternativ än boplats Växjö, som dom heter som förmedlar lägenheter. Vi snackar poäng motsvarande minst fem års kötid på boplats Växjö. En jag känner har stått i kö i sju(!) år och inte fått nåt. Och en annan vän hade stått i kö på tio år för sin lägenhet.
Alvesta har varit bra bitvis. Men jag har växt ifrån dom. Jag har LSS , som är en rättighetslag som kommuner ska följa. Sålänge jag är i Alvesta tänker  jag värna om mina behov och se till att jag får de insatser jag har rätt till. Jag tar det inte minsta lilla personligt om någon skulle bli arg på mig.Just Nu är jag på sjukhuset. Kom vid klockan 16 och nu klockan 19:30 har du fortfarande inte hänt någonting jag har inte ens fått svar på prover eller träffat läkare. Det blir nog en lång natt för det har kommit in sex trauma alarm. Ja ja vad gör man? Tur att jag har mobilen. Men nu börjar jag lessna lite. Det kom in en sköterska och frågade om jag ville ha fika det betyder översatt att det här kommer ta jävligt lång tid.

Upp