VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Arvoden

 Jag har fått mer uppdrag när det gäller föreläsning och handledning! Det känns jättekul och pirrigt. Jag vill ju leva upp till förväntningarna och kunna prestera och då gäller det att jag har en kropp som har god funktion.  (null)

 Men det var inte kroppen jag skulle skriva om utan det var: hur mycket vet jag vad jag är värd? Alltså, hur mycket jag ska ta för en föreläsning eller ett uppdrag? Rent fackligt finns inga direkta direktiv (tror jag)? och det finns ganska få direktiv överhuvudtaget. De flesta som föreläser och är i den branschen brukar inte dela med sig så mycket om hur mycket pengar de får  samtidigt så blir de sura om man tar för lågt  betalt och därmed drar  ner priser ( och det förstår jag ju.) Sedan är det ju olika vilka uppdragsgivarna är, är det en ideell förening som anlitar en har de förmodligen sämre ekonomi en landsting eller kommun och jag har vi förstått att man får ändra lite pris på priset efter vilka uppdragsgivarna är. 

Det är så svårt att generellt sätta pris på föreläsningen då alla har sin speciella grejer med olika bakgrund och olika förarbete olika nischer, utbildning, olika vilka som anlitar.  Och efterfrågan naturligtvis och hur speciell man är i det man gör. Finns det många på marknaden så är det inte lika mycket betalt. Författare till exempel, när de föreläser har några standardpriser medans inspiration Och faktaföreläsningar inte har något exakt arvode. Sedan är det beroende på var i landet man bor!  i Stockholm finns det långt mycket fler uppdrag än var det finns om man till exempel bor i Småland. Det gäller att kunna vara flexibel och resa . 
Trots allt ändå så hittar man sin grej och sin speciella sak så tror jag nog kan gå ganska bra. 


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: