VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Ge liv, ge blod

blodgivning
IBlodtransfusion påbörjad, ska få två påsar  (null)


Alla som kan lämna blod är hjältar om dom gör det! Det tar ca 30 minuter och räddar liv. Jag hade inte levt utan blodgivare och många med mig. Så kolla geblod.nu  gör din insats. Att ge blod ger en också en liten hälsokoll för de kollar ditt blod noga.
Du kan också göra en insats som är liten för dig men livsavgörande  för andra. Anmäl dig till TOBIAS-registret.  Du fyller i formulär och sen en pinne, en tops du drar lite i kinden och sen skickar iväg. Det registret finns i hela europa och man söker ständigt efter personer med olika typer av celler i benmärgen, och det kan vara svårt att hitta den dödssjukes typ som är likadana. Passar man- ja då ger du någons liv tillbaka. Och att bli donator är rätt enkelt då cellerna tas ut. Du brukar oftast vara på sjukhuset några timmar.
Så rädda liv du också