VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Vegetarisk nästan

Det är ju lite si så där med mina matvanor. Jag bestämde mig för att ta hjälp av en app. Där skriver jag in allt jag äter och den näringsberäknar. Nu har jag visserligen gratis version så den räknar bara kolhydrater, fett, och protein men om man betalar så får man reda på mycket, mycket mer. Tex omättat fett, salt, socker...  men jag känner att jag inte har behov av det just nu. Riktigt bra faktiskt att föra dagbok och det är skrämmande ibland och få svart på vitt på vad en  stoppar i sig och inte. Ända sedan 2006 har jag haft lite noteringar kring vad jag ätit, i alla fall i perioder. Grejen är den att jag alltid brukar fuska, så egentligen har det inte haft så där jättestor effekt. 

Möjligtvis har det gett mig dåligt samvete. Dåligt samvete hade fått en låt om jag hade skrivit vad jag hade ätit egentligen. Så ganska verkningslöst om man inte följer det.
Nåja. Bloggläsare kanske skymtat en och annan notis om "Low Calorie Diet" LCD Modifast? Jag använder det fortfarande ganska mycket, av olika anledningar; det går snabbt att göra iordning. Jag hatar att laga mat en halvtimme, äta på tio minuter och sen städa i två timmar. 
Det smakar rätt gott. Beror på vad man jämför med...
och det får mig att hålla på mattiderna någorlunda. Fyra gånger per dag blir det mat. Uppdelat i appen som frukost, lunch, middag och mellanmål.
Och kanske få i mig något vettigt iallafall, även om det kanske inte är så mycket kalorier.


Nåja, om jag ska komma till saken utan meningar med nio bisatser i varje;
Jag, stora köttätaren, har gått och blivit vegetarian nästan på heltid! Utan att ha planerat just den vegetariska biten! Och trots att jag har fört matdagbok.