VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Det verkar bli idag

Låg boch sov ända fram till tio idag. Jag känner att om jag kan sova, är det bättre jag gör det, än att jag ligger och har tråkigt och är orolig inför operation. 


Har jobbat  en hel del. Jag har ju ett sådant flexibelt och bra jobb så att jag kan jobba när som helst i princip. Inte många anställningar som är så pass bra så man kan anpassa så bra efter personen. Jag är verkligen tacksam för Funkibator !

Det kom iallafall någon kirurg och rondade och det var inte alls säkert att det skulle bli operation idag heller sa han. Det är överfull på operation och det är mycket akuta saker som händer. 
Läkaren sa att jag kunde få dricka klara
drycker fram tills 2 timmar före operation. 

Jag drack någon konstig näringsdryck som inte var speciellt god. Hallon-blåbär stod det på flaskan att innehållet skulle smaka, men smakade i stort sett bara bakfylla från vin och drinkar. Fick lite dåliga minnen där. Och så här så den hemska drickan ut:

Det kom in narkospersonal för en stund sedan. Genast tänkte jag att det nog är lite hoppfullt ändå att jag blir opererad i eftermiddag. Läkaren skulle göra en narkosbedömning som de alltid gör. Förr förstod jag inte vad den gick ut på! De bara pratar lite med patienten och sedan går de igen.  Liksom, inga undersökning eller nånting bara:

"Hejj hur mår du? Du har ju fått narkos tidigare ser jag, och har ju klarat det ganska bra. Har du några frågor, du vet ju vad som hände ungefär? Ok, hej då vi syns sen"

Men det var någon som sa då att de får en god uppfattning om allmäntillstånd. Narkosläkare är ju ändå väldigt duktiga på att bedöma sådant väldigt snabbt och väldigt enkelt och det ingår ju i deras utbildning. Så nu förstår jag lite bättre varför dessa menlösa samtalen finns.
Jag frågade om narkosläkaren visste på ett ungefär när jag ska opereras. Han sa att det  kommer nog dröja flera, flera timmar, men troligtvis nu i eftermiddag. Och säger en narkospersonal att det dröjer flera, flera timmar, brukar det översättas till "flera dagar."
Det är hårt tryck på operationsenheten i Växjö och det är många akutfall. Jag är ju räknas ju också som akutfall, så det är väl mest vem som håller på dö allra mest, och 
vilka läkare som ska göra vad. Alla kan ju inte göra alla uppgifter, de har ju sina specialiteter. Jag trodde hette kirurger någon som opererar, men på sjukhusen kallar man det är som opererar för operatör! Det tycker jag inte passade ihop riktigt med sjukvård ärligt talat ...
Trots att jag blivit sövd så många gånger är det är lite obehagligt varje gång. Alltid lika nervös. Dessutom, jag känner en anestesisjuksköterska som nu jobbar på andra ställen, Hon sa att det var ett bitvis tråkigt jobb och bara titta på dataskärmar och den enda patientkontakten är i stort sett är: hej kan du börja huvudet bakåt? Är du allergisk mot något? Lösa tänder? Ok, nu ska du få sova en stund. Godnatt"
Bara det att hon berättade att patienterna sover inte alls, trots att de säger det. Egentligen blir patienten en förgiftad ner till ett medvetslöst tillstånd.
Tack. Lät ju tryggt och bra. Inte. Jag vågar inte ens veta hur en intubering går till!!

Känslan när de trycker syrgasmasken mot ansiktet och sprutar in narkosmedlet
 är speciell. Man blir snurrig och sen brusar det i öronen. Någon sekund senare är man helst sövd. Varje gång har jag som sport att hålla mig vaken så länge jag bara kan, men det går inte...

Och det känns inte hur länge man varit sövd. Från brusandet i öronen före tills man ligger på uppvaket känns typ som 3 sekunder. Någon gång när de opererade mig i 10 timmar så hade jag också den känslan att jag bara varit borta någon sekund. Även om man är rätt groggy när man ligger på PostOp

Nu är jag rejält nervös!


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: