Uppfattas och bete sig

Det finns en hel del saker jag normalt sett skulle bli fly förbannad över. Saker som inte hade fått passera mig förbi och som hade gjort mig så upprörd att jag gått i bitar.

Men nu orkar jag faktiskt inte bli arg. Den enda jag kan förändra mig själv, och genom att ändra mitt beteende kanske jag också kan påverka andra. Jag blir inte bättre uppfattad för att jag blir svinförbannad och spårar ut fullständigt på andra människor och vad de håller på med och tycker och tänker om mig. Snarare sätter det mig i dålig dager.
Jag talar naturligtvis sjukvården. Jag läste i journalen och som sagt, jag borde bli heligt förbannad men nu orkar jag bara sucka. Jag kan inte förändra dem, jag vet. Så jag får väl göra det som är minst lidande för mig, det vill säga bara inte bry mig. Egentligen borde jag vara väldigt ledsen, besviken, arg och gud vet allt, men som sagt; jag kan inte ändra på vården och det enda jag kan ändra på är hur jag beter mig och hur jag beter mig styr också hur jag uppfattas av andra. Det är väl där jag får börja. Men en blir rätt less när sjukvården  2017 börja ta till termer som användes inom psykiatrin om mig för tolv år sedan. Det är historia och är arkiverat sedan länge och ändå dras det upp. Trots att det är helt felaktigt. För alltid dömd.

Upp