Ögonen igen

Jag går sönder!!!!!!

Ni som följer mig vet nog att jag har mycket problem med spruckna och såriga ögon pga ny autoimmun sjukdom som innebär att min kropp tycker mina egna ögon är det mest hotfulla, elakaste som finns och angriper dem. Sprickor och sår och cellförstörelser. Har fått opereras några gånger (skrapats) och fått bandagelinser. Operationerna har skapat ärrvävnad över pupillen och har därför drastiskt minskat synen... och såren och djupa sprickorna kommer tillbaka hela tiden. Jag är okej för det mesta. Ont, men överkomligt. En vänjer sig. Från början var det bara höger öga som var angripet och det är jag inte så rädd om för jag uppfattar bara ljus och mörker med det. Tyvärr så började det även på vänsterögat som är mitt bra öga. Bra och bra, går med vit käpp och klassas som blind enligt WHO.
 Men så får jag nytt angrepp- 
Såren och sprickorna är, när de är som värst, totalt invalidiserande och förlamande pga smärtan. Jag trodde den värsta smärtan var att vara nyopererad i magen men smärtnivån i ögonen är det absolut värsta, grymmaste, hemskaste jag någonsin varit med om!! Värst är det efter op.
Nu har jag problem med mitt vänstra öga. Jag har tappat linsen och ögat gör mer och mer ont. Som tur väl är så ska jag till ögon mottagningen idag. Jag hade tid sedan tidigare. Jag hoppas, hoppas ögat är ok och att de inte håller på och ska operera idag för jag ska på semester en vecka från och med lördag. Och strular ögonen så hela semestern förstörd. Och då menar jag riktigt, riktigt förstörd!

Jag har så ont!!! Jag vill skriva massa fula ord och klaga högljutt och länge. Men just nu kommer inte orden riktigt fram för jag kan inte hitta rätt ord för hur jag känner. Jag är ledsen. Jag är irriterad. Just nu känns det ganska hopplöst faktiskt.

syn & hörsel, vardagsliv | |
Upp