Gamma

Läkarna inne på sjukhuset har funderat. De säger att det inte är alls normalt att vara så svårt sjuk i lunginflammationer och flera blodförgiftningar  och så vidare som jag  har varit nu. 


Jag har ju immunbrist men har inte behandling för det på ett år- och det har märkts.  
Man kan säga att få gammaglobulin är att transplantera ett nytt immunförsvar till kroppen eftersom ens egna inte fungerar. Medicinen man får är serum framställd av blodgivares olika delar i blodet. Typ blodgivarnas egna naturliga försvar som simmar runt. Kemisterna väljer ut blodgivarnas immunförsvar kan man säga, och sen sprutas det in i min kropp på olika sätt. Det är komplicerat och en förstår inte riktigt det hela men det behövs nog inte heller. Jag är dock otroligt glad att det finns blodgivare annars hade jag och många med mig, inte levt. 

Jag hade någon typ av medicin jag skulle få någon gång i veckan på sjukhus, men hann aldrig bli frisk mellan gångerna. En del blir rätt dåliga av behandlingen med feber och influensaliknande symptom och värk. Så hade jag det och som sagt- kände att jag aldrig hann bli frisk mellan gångerna när jag  hade behandling varje vecka.  Lessnade och provade lite olika och sen kommer fram till ett som jag hade en gång i månaden. Det är massa speciella maskiner, nålar, slangar, pumpar och medel och lord vet allt och det måste ges på sjukhus på grund av att en kan bli riktigt, riktigt allvarligt sjuk och dålig. 
Nu är remiss skriven för att få stopp på mina ständiga och svåra infektioner. För trotsallt, trots att jag mådde dåligt av behandlingen, så hade jag ändå inga lunginflammationer, njurbäckeninflammationer eller blodförgiftningar och så vidare de åren jag fick gamma.
Jag vill börja med det man tar en gång i månaden. Blir dålig ungefär en vecka då men då är det ändå tre veckor som man mår bra. Får väl ta det onda med det goda!

upp och ner, vardagsliv | |
#1 - - Evalis Svensson.:

Hej!
Jag har vaccinerat mig mot lunginflammation och influensavaccin. Har inte heller något imunförsvar.
Ett tips att fråga läkaren om.
Jag har inte haft lunginflammation sedan dess. Bara en tanke

Svar: Hej! Japp jag är vaccinerad mot influensa och lunginflammation men får den där lunginflammationen åndå. Fast antalet har helt klart minskat. Tack för tips!
Matilda Skog

Upp