Mammas sms-serviceJag skulle steka kött till lunch. La det i pannan, och efter några minuter så insåg jag att jag inte kunde avgöra med hjälp av ögonen om köttet var genomstekt. Jag kan inte skilja på grå, rosa och brun längre. Det spelar ingen roll att jag tittar nära, för det är som någon har dragit ner en suddig film framför ögonen. Det blev lite "jaha hur gör jag nu? Ska jag ta foto på köttet och smsa till mamma så får hon avgöra om det är färdigt?" 
Borde ta patent på sån lösning! "mammas sms-service."
Någon vän på Facebook sa att det fanns talande stektermometer, men så mycket har jag inte vandrat i den synskadade världen ännu.

Och när jag skulle tvätta i förrgår så bar jag som vanligt ner mängder tvätt och skulle sortera. Då insåg jag att jag inte kunde se skillnad på grått, grönt, rosa, blått och så vidare. Jag uppfattar ju i princip bara ljus och mörker. 
Jag vet att det finns några maskiner som kan läsa vilken färg det är, men jag är ännu inte så van vid att vara synskadad så pass mycket. Kanske ska introducera "Mammas sms-service" där med? Vilken affärsidé! Ta kort med mobilen på det du undrar över, främst hushållssysslor, hår och utseende och skicka till min mamma. Som "är köttet färdigt?" "Kan man tvätta den här tröjan i sextio grafer" "ser diskbänken ren ut?" "Har mascaran kladdat?" "Passar jag i den här färgen?"
Äsch, jag orkar inte vara gravallvarlig jämt!

stöter på svårigheter för varje dag. Jag antar att det finns lösningar på det mesta. Får nog ta kontakt med syncentralen för att få mer hjälpmedel. Och göra mitt hem mer tillgängligt. För några år sedan gick jjag och försökte lära mig punktskrift ett tag. Hm- lärde mig några bokstäver men mina fingrar har så dålig känsel efter alla mina skador, så att det är inte säkert jag kan bli något vidare bra på punktskrift. Men det är nog dags att ta upp det där igen.

 Det är inlägget var inte meningen att klaga över bristande funktioner, snarare bara berätta om dem. Och hur bra affärsidé jag har.
Hur jag gör när jag ska sminka mig?
-ta foto med mobilen och zooma. Lätt. 😁 och kan smsa mamma.

Upp