Dressera katter

Video! Happy, kanske ni följare vet, kan en del kommandon. Som att tacka med tassen för att få godis, komma när jag ropar, härma ca tio olika ord, svara på vissa ord med ett speciellt läte för varje ord. Hon vet rätt och fel i min röst. Dessutom känner igen musik och vad som händer vid vissa toner, dvs hoppa, springa eller tjoa med. Happy har lärt sig färger och kan skilja på vilka färger som är "godis" och inte. (Tog låååång tid att lära henne!) och.. favorit:

-och "Puppie jaga!" Apport helt enkelt. Jag säger så, viftar med leksak och kastar iväg. Happy springer efter och tar den i munnen och bär tillbaka till mig. Oslagbart roligt enligt kattfröken.

Nu är ju puppie -Happy katt och inte fullt så dresserbar som en del hundraser. För att fungera är det mycket på hennes villkor. Hon är känslig, mycket mer än vad Bosse är, och därför hänger hon lätt med i vad jag gör och säger. Bosse vet rätt och fel och kommer när jag kallar. Han känner också igen musik och olika färger. Men tack och apport? Nä.

Även katter har stark ledare (högst i rang) och hemma är jag accepterad som högsta ledare. Hundar rättar sig enormt efter hierakin och är mycket mer underlägsna ledaren än katter, och är därför enklare att dressera.

Jag är inte ute efter att mina katter ska lyda till punkt och pricka. (Det hade inte skadat att få sova visserligen, eller slippa städa undan massakerade toarullar, eller plocka saker de rivit ner och dyl) Nix , vi leker, samspelar, vilar, gosar och lever ihop hemma!

- Video idag när Happy jagar
Upp