VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Mage och kändisar

Min mage har en tendens till svullnad, Och då menar jag inte svullen så att man får knäppa upp en knapp i byxan, utan jag menar svullen ala åtta månaders gravid mage. Det är faktiskt inte ett dugg kul, kan inte ha några kläder och jag ser faktiska gravid ut. Det hade varit rätt trevligt om du hade varit med anledning till att magen står rätt ut, till exempel som en bebis inuti men nu har jag ju inte det. Jag kanske ska klämma i mig mamma kläder och svanka lite och låtsas som jag är gravid bara för att magen inte ska verka så jädra suspekt. 
Nej, jag tänker inte lägga ut bilda. Jag tycker man överöses i alla bloggar om gravid bilder och jag gissar att ganska många vet hur en höggravid mage set  ut så därför tänker jag inte ta något kort på min icke-gravida. Är det någon som har tips mot enormt svullen mage? Jag kan inte äta svamp, sparris, apelsin, helst inte kyckling, inte bambuskott, inte räkor, inte citrusfrukter inte klump mat som till exempel mjukt bröd eller färsk pasta. Just det pasta sörjer jag men jag fick tarmvred av det en gång som varade i tre dygn så att det äter jag inte..

Har haft mejl och telefonkontakt med projektledaren som leder den mässan jag ska föreläsa på i april. Hon verkar kunna sina saker och vara bestämd men det måste man väl när man har en ställning som hon. Det är liksom inga ord eller visa eller vafan det heter. Ja vad heter det ord och inga visor? Nåvä fick ett formulär att fylla i. Först var det enkelt så som namn det vet jag ju vad jag heter men sen titel? Överlevare? Före detta patient? Socialentreprenör? Jag tänker inte vara någon "före detta" så jag väljer och socialentreprenör. Att leva för att vara en före detta patient betyder att man inte lever i nuet och det man gör just nu. Jösses, man kan inte leva för att ha varit någonting någon gång, eller gjort någonting för längesedan, man är just nu och framåt. Tänker mycket på "kändisar" som fortfarande försöker vara kända  och vara med i diverse TV-shower och allmänna lekar för att de gjorde någonting på TV någon gång för 20 år sedan och fortfarande försöker leva på det. ingen vet varför de är kända och varför de är med i Fångarna På Fortet. Det känns rätt tragiskt faktiskt. 
 Jag tänker inte vara någon fd patient. Jag funderade på att titulera mig överlevare men det känns också fel. För för vad har jag överlevt? Jag lever ju just nu? Överleva är mer gamla meriter även om jag kämpar varje dag för överleva med tanke på min fysiska hälsa men det är inte den jag ska tala om.  Ja titel är svårt.
Sedan skulle jag kort beskriva min föreläsning på max 700 tecken inklusive mellanslag. Hur fångar man hela Sveriges lednings uppmärksamhet och att locka dem att gå på just min föreläsning med bara några rader? Knepigt.
(null)

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: