VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Jag är nöjd så

Jag har högfungerande autism och adhd. Vet inte om det kallas autismspektrumstörning nu.
Det finns vissa grejer som är speciella och särskilt en grej jag och mamma har. Hon vill alltid, alltid att jag ska provsmaka nya saker jag aldrig smakat. Nästan varje gång hon kommer med "
"åh du måste testa så gott!"
"Nej jag vill inte"
"Men varfördå du måste ju smaka!"
"Nej"
"Kom igen nu vad barnslig du är!"
"Nej sa jag ju. Jag är nöjd"

Folk verkar inte förstå att jag inte har något behov av nya smaker, ny mat, nya saker. Jag är fullt nöjd som jag är och behöver inte mer (mat) än vad jag redan har. Verkar vara svårt att förstå. Om jag är alldeles nöjd- varför då jaga nytt? Jag har aldrig varit ute efter mer än vad jag har,.. undantag pengar. Tex har jag en mascara jag tycker är toppen och uppfyller mina behov- då letar jag inte efter en ny. (Som eventuellt enligt vissa skulle kunna vara bra) 
Varför är det så provocerande med att jag är nöjd och inte behöver utforska och utveckla vidare jämt?

(null)

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

De trugar förmodligen för att de tycker att det är synd att du går miste om något. Vad intressant att läsa hur du ser det. Skriv gärna om fler sådana situationer.

Svar: Tack för återkoppling!! Jag känner mig rätt ensam om att inte hela tiden sträva efter någonting som eventuellt skulle vara bättre än vad man har. Jag känner är jag nöjd med det jag har, varför då leta annat?
Matilda VildaMatilda Skog