Julfest och valross

Jag önskar jag kunde skriva något sånt är jätte positiv Touhou allting är så bra allting funkar perfekt och så vidare. Men det funkar inte perfekt och allting är inte bra. Du kan väl börja med det braiga; det var julfest igår på jobbet:
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jag har gått upp 10 kg på två veckor! senaste veckan 6 kg nu. Det är helt galet! Mina hormoner har fått total spel och vätskebalansen är helt ur funktion. Det är inte kul och känna sig som en stor fet gammal Volvos. Jag ringde vårdcentralen och de skulle ringa upp men vet jag inte varför jag gjorde det för de kan inte göra någonting ändå.
Jag har beslutat att om jag ska åka till sjukhus så ska det vara så dålig så att det kräver ambulans, annars åker jag inte in . Någon gräns måste jag ju dra. Jag hade förmodligen tarmvred i förrgår och var på jag på gränsen till att ringa ambulans, hade bara fortsätt några minuter till hade jag ringt 112.


Uppdatering:
Ringde och härjade med vårdcentralen och endokrinmottagningen. Man får verkligen slåss om man ska ha vård. Har beställt blankett ifrån läkemedelsförsäkringen. Och jag tänker inte acceptera att jag är steril och är 34 år och läkaren skyller på en medicin, allting även mina cellförändringar i hjärnan skulle bero på medicinen han fick som han ville. Men det får han inte. Jag har krävt en second opinion. Jag tolererar inte vad som helst!

föreläsning/jobb/fritid/skola, size, vardagsthings | | Kommentera |

Så ont

Jag har sådan smärta i magen att jag bara kan ligga ner och i stortsätt bara vara helt paralyserad. Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Vid såna här tillfällen inser man hur bra det faktiskt är ibland, eller iallafall att jag ofta har mindre ont än vad jag har just nu. Jag får Flashback till tider före op -15 och op -16.  

Ett klipp om op-15:
"Hela magen var totalt sammanväxt.  Tarmar fastväxta i varandra och bukväggen, mjälten och levern. Tarmar fick klippas bort från lever och mjälte och varandra. 
De som hade opererat mig sist hade kopplat ihop tunntarmen och tjocktarmen helt fel. Både på fel tarm och fel sätt och ställe. Det visade sig nu då att tunntarmen gått som en ring, en loop som undan för undan fyllts på med magvätska och sånt och som sedan börjat ruttna och tarmen var död och nära att sprängas med innehåll inuti. De fick såklart ta bort hela den och koppla om.
Vidare Hade jag en väldigt vidgad tunntarm som berodde på förträngning. Tarmen hade varit sårig och växt ihop och ungefär hade ett pyttelitet hål för maten att passera, och det gick ju inte. Det blev tarmvred av det. Tarmen höll på att sprängas. Det fick plockas bort och göras om.
Sen hade jag flera stora tarmfickor. Eller, delar i tarmen som buktar ut onaturligt som är fyllda med rester och är kraftigt inflammerade. De fick skära bort flera bitar tarm pga såna.
Sen var det fler saker, men alla ovanstående hade inte behövt hända, bli smärtsamma oc sen bli livshotande om jag fått hjälp av sjukvården när jag sökt för magsmärtor det senaste dryga halvåret. Hade sjukvården trott på mig och tagit mig på allvar hade inte detta behövt hända alls!"
size, tänker, minns, upp och ner, vardagsthings | | Kommentera |

Hälsosam MugCake

Jag har lite dålig fantasi, inget stort intresse för mat och bak och sällan ingredienser hemma till något. Med tanke på hur katastrofalt det ser ut i köket när jag gjort nåt minskar intresset yttterligare. Ni som följer bloggen vet kanske att mitt motto är att
" det är inte värt att handla, sen att stå och laga mat i 1,5 timme, äta på 7 minuter och sen diska och städa i 3 timmar"
. Nej vansinnigt enligt mig. Det går inte att komma ifrån den saken att man måste äta. Blev inspirerad av en blogg och min kusin om så kallad MugCake. En anledning till att jag inte bakar även att hela köket ser ut som en krigszon efteråt. Men med denna suveräna rätt så är det bara mixa ett ägg och en banan, i med lite kakao (och ev bakpulver  om man vill mer typ socker/mjöl mm) och sedan in i en stor mugg i mikron i två en halv minut. Efter det har du en färdig nybakad underbart doftande kaka/mellis/ efterrätt . En hälsosam utan tre ton disk. Yammy. Me like!


Ny vecka imorgon. Känns rätt segt.
size, vardagsthings | | Kommentera |
Upp