Att bli fotograferad

Jag är definitivt ingen fotograf. Och ingen modell. Jag äger ingen kamera, vet ingenting om zoom, fördröjning, pixlar och vet inte vad som är skillnad mellan systemkamera och engångskameror, mer än att det är för många knappar på dom dyra. Alla foton jag tar, gör jag med min iPhone. Men mina knappa kunskaper räcker det gott.

Kul att fotografera tycker jag ändå att det är och jag vill ha LEVANDE bilder! Det blir inga bra bilder om objektet står uppställt och blickstilla med konstig min, medveten om kameran. Ja, okej, ibland måste det ju vara så. För annars hade väl inte fotomodeller haft något jobb....
När jag tar, tar jag gärna mitt uppe i en situation, spontant och vrider gärna på vinkeln. Foton "lite på snedden" blir så otroligt spännande!
Exempel: en fotograf fotade mig här är en rätt trist bild. Jag rak leende och prydlig i rak vinkel. Mysigt kanske, men inte speciellt talande eller levande

Foto: Smålandsposten

Här är också en proffsfotograf men hen vände lite på kameran på några foton och tog när jag inte alltid var medveten om det.  Dvs jag satt/stod inte och koncentrerade mig på att le/se bra ut, mm utan var mitt uppe i intervju. 

Smp
Foto smp

Och den här tv-inspelningen från Smålandsposten: Fotografen hade enbart kunnat ha fokuserat på mitt ansikte.... vilket är rätt trist.


Men hen vågade ta några steg ifrån och Bosse kom med på bild och allt blev levande!


Är jag medveten om att bli fotograferad så rör jag gärna på mig och tramsar lite. Det blir klart bättre!


 Nu får ni tänka på att jag inte har någon utbildning alls om foto, detta är bara mina oproffsiga amatörtankar. Och det hade ju inte skadat om foto-objektet (dvs jag) hade varit lite snyggare.....

Ta hand om er!


Foto smp
#1 - - Amanda CL:

Jag fotar rätt mycket och tycker det är svårare att fota vardagsbilder när personerna är medvetna om att jag fotar. Jag tycker att jag får bättre foton om personen inte är lika medveten (då tar jag rätt många foton på samma gång i för sig)

Svar: Ha ha ja Amanda, jag tar kanske tjugo foton varav ett blir bra :)
Matilda Skog

#2 - - Amanda CL:

Haha jag fotar ju rätt mycket och har systemkamera och stort minneskort, kanske inte är så osynlig som jag tror jag är, det kan vara min familj som vant sig att ignorera ;)

Svar: tja både min familj och mina katter är mest vana vid att se mig med min iPhone- dvs blogga eller ta kort. De orkar inte bry sig längre!
Matilda Skog

Upp