VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Rädd för nytt

Jag är 34 år och har bott runt om i Sverige. Jag har träffat många människor och varit på många nya platser. Jag borde inte vara så osäker och rädd som jag faktiskt är. Men faktum är att, vid varje ny situation, vid varje ny människa och ny plats blir jag livrädd! 

Igår var det workshop på jobbet. Jag var anmäld, och som alltid var jag nära att hoppa av ju närmare händelsen kom. Men när jag åkte hem efteråt var jag fylld av glädje!

Idag på jobbet hade vi after work-fika. Som vanligt innan jag ska iväg på någonting så känner jag att jag vill stanna hemma. Jag känner inte alls för att göra aktiviteten , får nästan ångest. Men i grund och botten 
 är det nog rädsla och osäkerhet inför ny situation. 
Idag tänkte jag först ringa återbud men sen;
  -nej du Matilda du åker!
Jag visste inte vilka personer som skulle vara med och jag var inte säker på vägen till caféet. Många utmaningar faktiskt. Jag trotsade rädslor och hoppade in i bilen och hoppade av vid caféet. Det kom massa personer från jobbet, många är människor jag känner ganska väl, och en del människor jag inte kände så väl, men sett på jobbet. Vet ni vad? hela fikat var super, super trevligt! Jag njöt av  varje sekund, njöt av skratten och de mer djupa diskussionerna. Njöt av kaka, nyfikenhet och samvaro.

Jag trotsade min osäkerhet. Det gör att man kan sträcka på sig litecextra.

jag blir starkare för varje gång. Rädslan har nog med NP-superkraft att göra. Ja jag kanske är fjantig, men tänk också på att jag är relativt ny i "det vanliga livet" Psykiatrin och dess värld kan jag utantill. Men afterwork och social samvaro med kamrater på ett fik är nytt för mig. 

Jösses jag har mycket att lära!