VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Bara, bättre, vilja

Bli bättre och bättre, har hojtat till att jag vill (SKA!) hem imorgon om det forsätter så bra.

Jag var rejält trött där ett slag för några dagar sedan. Blir det då och då. Inte trött som trött av sömnbrist, utan trött i själen. Trött Att vara sjuk, behöva vård så ofta, att ha mediciner för alla funktioner i kroppen, dessa ständiga inläggningar för att hålla mig vid liv, kronisk svår smärta, att inte kunna leva ett vanligt liv... ja jag skulle kunna skriva betydligt mer varför jag bitvis har en trött själ. Men ge upp är inte min grej, (även om jag kanske kan vackla lite då och då.) Vilja har jag och det är utan tvekan främsta anledningen till att jag lever. Jag är övertygat att den dagen någon svårt sjuk ger upp inuti, kommer döden. Naturligtvis finns det massa svårt sjuka människor vars enda dröm är att överleva, som inte gör det. Samtidigt finns det många som försöker avsluta livet och inte helt och hållet vill leva, som överlever. Världen är orättvis så.

Men pratar vi om mig, vad jag tror, känner och hur jag fungerar, så har jag överlevt galet mycket grejer, varit döende och rest mig flera gånger trots att oddsen rent fysiskt inte talat för min fördel. Jag har inte gett upp inuti.
Under de åren jag mådde otroligt dåligt psykiskt gjorde jag flera suicidförsök. Jag överlevde och det gjorde jag nog för att jag inte helt och hållet hade gett upp. Uttryckte att jag ville dö, jag trodde jag ville... men det var nog så att jag ville ha ett annat liv än det jag hade. Det var ett farligt sätt att önska något annat än det man känner och upplever. De runt 1500 som faktiskt tar sitt liv varje år hade nog helt och hållet gett upp precis allt.

Vilja ja, jag ville skriva ett positivt inlägg men det blev tunga saker. Jag har i alla fall mitt liv i behåll och har inte enbart viljan att tacka, utan också vården, familj, vänner och andra fantastiska ting. Ödet kanske? Tacksam är jag i alls fall. Den dagen jag ger upp i själen knackar nog döden på utan att jag behöver göra ett dugg.

Så imorgon tänkte jag åka till mitt älskade hem. Måendet svänger i mitt liv, fast är rätt van vid det nu. Kan tänka mig att som utomstående inte riktgt kunna hänga med i alla mina svängar!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: