VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Om Op

Åtta dagar kvar och rädslan stor, frågor är många. Dagarna går på något sätt oerhört snabbt. På ett sätt för snabbt. Nu när jag inte behöver kämpa med maten är magen lite lugnare och smärtorna något mer hanterbara. Vill att det alltid ska kännas så men vet att det är en omöjlighet. Jag får min näring via CVK och det är inte hållbart på något sätt, bara en akut lösning i brist på något bättre. Jag vet att om jag nu lägger mig på operationsbordet om åtta dagar och sen vaknar, kommer smärtorna vara enorma. Hela jag kommer vara så låg och dålig det bara går att bli. Känslan av att vara nyopererad efter stor bukoperation är något ingen kan förstå om man aldrig varit det. Det är sååå hemskt! Det går inte att beskriva vidrigheten i ord! Stoppa tiden tack, eller vrid fram två månader. Eller gör något annat.
Jag vill hem. Jag vill till jobbet. Jag vill njuta av mat. Jag vill slippa ha ont. Jag vill må bätte. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Jag vill vara frisk och fungerande. 

Jag tvivlar. Kirurgerna erkänner att de egentligen inte har en aning om vad dom kommer hitta när dom öppnar mig. De vet att jag har massa fel, men att det blir någon slags improvisation utefter hur det går. Tanken är att oavsett vad, kommer dom försöka sätta tillbaka magen till ursprunget. Alltså koppla om den igen fullständigt och försöka göra en fd-gastricbypass -anatomi. Det blir till att klippa, sy och klistra. Det görs ca 5-10 sådana re-Op i Sverige per år och då på Sahlgrenska eller ett sjukhus i Stockholm av specialister. Inte här i Växjö. Och läkarna som ska göra det på mig har aldrig varit med om det. Hur ska dom veta vad dom gör? Vad vet dom om komplikationer? Känns inte tryggt alls. Inte ett dugg!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anette
skriven :

Finns det ingen möjlighet att du kan bli opererad av nån av specialisterna?

2 Tommy Snöberg Söderberg
skriven :

När det här är över bjuder jag på fika!

3 Anonym
skriven :

Kan du inte få opereras här i Göteborg på Sahlgrenska ?
Har själv gjort en stor bukoperation för flera års sedan och jag förstår precis vilken smärta du talar 💕