VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Ljusar upp!

Ibland krävs det inte mycket för att lätta upp! Isabell hade skrivit godnatt och ritat en glad gubbe och en blomma på koppen där mina nattmediciner låg. Stort leende hos mig nu!


 

Om Op

Åtta dagar kvar och rädslan stor, frågor är många. Dagarna går på något sätt oerhört snabbt. På ett sätt för snabbt. Nu när jag inte behöver kämpa med maten är magen lite lugnare och smärtorna något mer hanterbara. Vill att det alltid ska kännas så men vet att det är en omöjlighet. Jag får min näring via CVK och det är inte hållbart på något sätt, bara en akut lösning i brist på något bättre. Jag vet att om jag nu lägger mig på operationsbordet om åtta dagar och sen vaknar, kommer smärtorna vara enorma. Hela jag kommer vara så låg och dålig det bara går att bli. Känslan av att vara nyopererad efter stor bukoperation är något ingen kan förstå om man aldrig varit det. Det är sååå hemskt! Det går inte att beskriva vidrigheten i ord! Stoppa tiden tack, eller vrid fram två månader. Eller gör något annat.
Jag vill hem. Jag vill till jobbet. Jag vill njuta av mat. Jag vill slippa ha ont. Jag vill må bätte. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Jag vill vara frisk och fungerande. 

Jag tvivlar. Kirurgerna erkänner att de egentligen inte har en aning om vad dom kommer hitta när dom öppnar mig. De vet att jag har massa fel, men att det blir någon slags improvisation utefter hur det går. Tanken är att oavsett vad, kommer dom försöka sätta tillbaka magen till ursprunget. Alltså koppla om den igen fullständigt och försöka göra en fd-gastricbypass -anatomi. Det blir till att klippa, sy och klistra. Det görs ca 5-10 sådana re-Op i Sverige per år och då på Sahlgrenska eller ett sjukhus i Stockholm av specialister. Inte här i Växjö. Och läkarna som ska göra det på mig har aldrig varit med om det. Hur ska dom veta vad dom gör? Vad vet dom om komplikationer? Känns inte tryggt alls. Inte ett dugg!
Vikten ja

Allt är inställt på att få mig gå upp i vikt inför operationen och få upp mig näringsmässigt. Får KabiVen som innehåller 1600 kcal plus att jag äter och dricker litegrann. Inte jättemycket visserligen. Det blir någon tugga här och var och lite juice och oboy. Är inte speciellt aktiv fysiskt tycker jag inte. Uppe och igång men inte alls som när jag är hemma och mår bra. 
Jag vägs på måndagar och torsdagar. Gick upp i vikt när jag började med KabiVen och allt pekade åt rätt håll, men när jag vägdes idag hade jag gått ner 1,5 kg sen i torsdags. Inte bra! Frågan är vad som nu ska göras.
 Jag tycker det är märkligt att jag har så stort kaloribehov när jag knappt rör mig jämfört med normalt.