VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Föreläsa!

Hej!
Jag tänkte satsa fullt ut på föreläsningar från och med nu. Flera har hört mig och jag kan säga att jag utvecklats och lärt mycket under tiden som gått.
Här är en referens som här berättar hur det upplevdes. Skickar några ord jag fick efter föreläsning om Min historia, rollen som Patient och sen bryta sig fri och stå själv"Hej Matilda

Vi var otroligt nöjda, din föreläsning var djupt gripande och berörde mig och min kollega väldigt mycket. Tror även att de andra instämmer.
Vi kommer säkert att höra av oss så att vi får lyssna på dig igen. Självklart får du använda mig som referens.

Med vänlig hälsning
Carina Rissvik
Patientnnämndshandläggare"

Jag använder gärna dator och PowerPoint. Går diverse utbildningar fortlöpande och får nya kunskaper och insikter varje dag.
Förslag föreläsningar, (allt sedda ur mitt perspektiv):
-våga bli frisk- att våga stå själv utan vården
-min historia
-tankar som kommit under åren
-rollen som patient hur vården lätt kan stjälpa (att vara patient)
-vård och omsorg ur ett brukarperspektiv
-att leva och bemöta npf
-bemöta patienter i vården
-eget upplevt självskadebeteende och ätstörning vid npf
-komma med nya idéer när man kört fast (viss handledning)
Och även andra saker om intresse finns
Vet du någon som skulle vara intresserad så be dom höra av sig till mig!
Hälsningar Matilda Skog
tulderullkontakt@gmail.com

Äsch

Hur gör dom???

Spinner vidare på mitt kaos som alltid uppstår vid minsta lilla försök till matlagning här hemma:
Hur GÖR folk som zappzapp helt plötsligt har all mat i en gryta och fin stekpanna på den skinande rena spisen UTAN rester överallt? En ren diskbänk, inga sopor, glansigt kakel, ren spis, fläckfritt överallt och kliniskt rent? Jag menar, mat ska plockas fram, hackas, delas, koka, steka, provsmakas och sen ätas. Helt klart väldigt många moment där maten tenderar till att vara överallt utom i kastrullen. En del människor liksom bara får maten på plats utan disk, plock och storstädning. Utan någon mat i tak, på väggar, golv, skåp, lådor, mm. Hur GÖR dom?! Kan någon avslöja hemligheten att få en sak från skafferi/kylskåp/frys till färdiglagad på tallrik utan att orsaka kaos?
Och nu har jag beställt såndär matkasse med hemleverans, recept och råvaror. Mat på bordet inom trettio minuter lovar företaget, som också kallar påsen snabb och lättlagad. Fråga: är den kladd och spillfri med?? Och fråga: tror dom på fullaste allvar att jag har vitvinsvinäger hemma, vet vad röd pesto innehåller och har örter i fönstret?
Mina föräldrar har dessutom tagit intiativ att betala halva påsen. Mina mat(o)vanor skrämmer folk. Dessutom lär jag få storstädning av städbolag i julklapp. Ha ha vad säger detta om mig? Men det bjuder jag på!