VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Nytt


Ny klänning!


Äntligen

Allt klart och jag är hemma! Tarmarna jobbar inte som dom ska och därför blir det stopp och smärtor. Ska ändra lite i mediciner men annars är det vara att fortsätta kämpa. Jag känner att jag inte vill kräva så mycket med tanke på vad jag fått gå igenom. Jag mår oförskämt bra nu efter operationen! Jag har fått mitt liv tillbaka! Så lite sjukhusvård då och då och smärtor ibland står jag lätt ut med, det kunde varit så mycket värre. Ingen vågade hoppas på att det skulle gå så bra. Att äta var en omöjlighet.före Op. Nu äter jag vad jag vill och njuter. Man pratade många månader  i rehab och vård efter operationen. Förtvinade muskler, lära sig gå igen. Att jag skulle få dricka lite efter ett par veckor om allt läkte i magen. Månader av vård var som sagt planerad. Inte att jag, som jag gjorde, infann mig på jobbet tre veckor efter operationen. Ingen rehab här inte! Jag kan äta, Jag springer runt i samhället och är överlycklig över att känna att mina ben bär mig och att jag har fått kraft i kroppen igen! Att jag orkar vad jag vill och kan göra det jag känner för, utan att fundera över om jag klarar av det fysiskt. Före operationen kunde jag inte ens stå upp och svälja morgonmediciner eller stå och borsta tänderna. Än mindre gå ut med sopor eller handla.  Jag var fånge i min kropp och behövde hjälp med allt.
Jag säger det en gång till;Jag har fått mitt liv tillbaka!

CT?

Det verkar som dom planerar en CT röntgen av magen. Jag frågade en sjuksköterska nyss vad läkaren hade sagt till henne idag efter han hade pratat med mig. (Det är alltid bäst att fråga det, för dom säger aldrig samma saker till patienter och personal.) I alla fall hade han sagt röntgen av magen. (Till mig sa han inte ett ord om det.) Ssk:n trodde det var skiktröntgen och inte vanlig röntgen fast hon var inte säker. Röntgen hör av sig. 
Skiktröntgen ser dom mycket mer på och oftast ska man dricka en liter radioaktivt ämne före och under röntgen får man kontrast insprutat i blodet. CT ger mer strålning än vanlig slätröntgen, så lite försiktiga brukar dom vara. Men jag har röntgats så många gånger och fått såpass mycket strålning att det egentligen kvittar vad för strålning det blir numera.. Strålningsgränsen är liksom nådd för längesen.

Tycker det är en bra idé att röntgas i alla fall! Jag har ju väldigt ont och någon röntgen är inte gjord efter operationen. Jag menar, det kan ju se ut hursomhelst i magen! Blev ju totalt ommöblerad 8/3. Bäst att kolla upp att allt sitter ihop och är på rätt plats osv.