VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Julbord

Var på julbord med familjen igår. Jag tyckte att den mat jag åt var helt ok men större delen av de andra var väldigt missnöjda. Jag åt väl typ lax och nån köttbulle. Trevligt att träffa alla var det i alla fall! 
Sov över hos föräldrarna slocknade vid typ 21.00 high Life!
jag och en bit av mamma. Hade grym Klädångest över vad jag skulle ha på mig. Resultatet blev FAIL!!

Sov i det rummet jag hade som barn. Back  to The roots. Fick fin frukost serverad med knäckebröd med mögelost och fikonmarmelad. Kaffe till det. Mums! Fick dessutom förråden påfyllda med glass, grädde, pepparkakor, ost kakor, grekisk youghurt, kvarg mm.

Kris?

Flyktingkris är ett ord vi matas med i all media. Man börjar stänga gränser över Sverige, ja hela EU pga "flyktingkrisen" och det pratas kvotering och fördelning, precis som det vore ett lass med oönskvärda gamla saker som ingen vill ta ansvar för. Inte att det är människor med värde och erfarenheter som flyr från krig och terror.
Jag tar starkt avstånd från att flyktingarna är en kris.  Däremot är anledningen till flykten en krissituation. Men att utmåla människor, både enskilt och i grupp som "kris" känns helt fel. Det är ju inte flyktingarna i sig som är  problemet, som det ofta vinklas. Varför går man inte längre och tittar på den verkliga anledningen till flykten? Där den riktiga krisen är?

Gensvar

Det blev verkligen gensvar på artikeln i gårdagens smp! Tack alla som kommenterat!
Och ja, jag föreläser, är ni intresserade nås jag enklast på
tuldeullkontakt@gmail.com