VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Mångsökare

Kirurgen som opererade mig, eller ja, han som ledde den. Det var två överläkare och flera andra kirurger, sa att min mage var katastrof. Hela magen var totalt sammanväxt.  Tarmar fastväxta i varandra och bukväggen. De som hade opererat mig sist hade kopplat ihop tunntarmen helt fel. Både på fel tarm och fel sätt och ställe. Det visade sig nu då att tunntarmen gått som en ring, som undan för undan fyllts på med magvätska och sånt och som sedan börjat ruttna och tarmen var död och nära att sprängas med det ruttna sega slemmet inuti. De fick såklart ta bort hela den tarmslinganboch koppla om.
Vidare Hade jag en väldigt vidgad tunntarm som berodde på förträngning. Tarmen hade varit sårig och växt ihop och ungefär hade ett pyttelitet hål för maten att passera, och det gick ju inte. Det blev tarmvred av det. Tarmen höll på att sprängas. Det fick plockas bort och göras om.
Sen hade jag flera stora tarmfickor. Eller, delar i tarmen som buktar ut onaturligt som är fyllda med rester och är kraftigt inflammerade. De fick skära bort flera bitar tarm pga såna.
Sen var det fler saker, men alla ovanstående hade inte behövt hända, bli smärtsamma oc sen bli livshotande om jag fått hjälp av sjukvården när jag sökt för magsmärtor det senaste dryga halvåret. Hade sjukvården trott på mig ovh tagit mig på allvar hade inte detta behövt hända alls! Jag har fått men för livet och kommer aldrig kunna äta som vanligt igen. Likadant kommer jag säkerligen få opereras många gånger till resten av livet.
Det står "observanda! Mångsökare!" Högst upp i journalen. De som börjar läsa min journal slutar där.
Kirurgen sa att jag är otrolig som ens stått upp med sådan mage.
Jag fick tarmvred halv sex den nionde och sökte inte vård förrän måndag. Jag var rädd att bli avfärdad som typ "maginfluensa" och jag hade väl gett upp tron på hjälp då.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: