Fungera

"Vi har försökt göra allt... Hemskt att det ändå blivit såhär"
Kirurg förklarar min mage Just nu och senaste operationen. Lite halvt förtvivlat. (Mm ja, inte lite heller)
Vid senaste op hade de gjort en väldigt oprövad metod att koppla ihop mig på. Tja, inne i magen, tarmarna närmare bestämt. Vanlig operation hade ju misslyckats för ett år sen och de fick nu liksom improvisera lite när de möblerade om och skulle få ihop allt. Lite förtvivlat verkar det som att det inte kanske blev, eller kommer bli så bra. Nu är jag inlagd sen 24/2, åkte ambulans in.    Magen vill inte fungera. Inget vill fungera. Den har lagt av (ungefär) och det kan vara ännu mer komplikationer än vad de såg på röntgen när jag kom in och mer än vad de trodde från början. 
Jag har väldigt ont och mår blä. Och kirurgen sa att det verkligen inte är konstigt med tanke på hur magen är. Äntligen bli trodd!!!! Det är dr. Robert som har hand om mig nu. Han var en av dom som höll i operationen och är en mycket trevlig, mänsklig och varm kirurg och människa.

Igen


Inte pigg
vardagsthings | | Kommentera |

Maktlöshet

När man söker vård akut pga svåra smärtor I magen och inte blir trodd... Då känner man sig rätt liten och maktlös. Liksom, vad ska man göra?
Så var det för mig sista omgången på sjukhuset. Läkaren sa rätt ut att han inte trodde mig. Jag sjönk ner i ett svart hål. Det senaste året har jag gång på gång sökt för magont. Ibland har jag blivit inlagd en natt med dropp och sen nya mediciner. Ingen har kollat eller brytt sig om varför jag haft ont. Tills 12/1 -15 och de sen öppnade magen. 22/1 Och DÅ förstod dom verkligen varför jag haft så ont!
Trodde sjukvården lärt sig av det, att de borde ta mig på allvar om jag säger att jag har ont. Men nej. Ändå är det bara cirka en månad sedan operationen.
Man är maktlös gentemot vården.
Upp