VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

Smällar

Nyår. Mardrömmen 2015 går in i ett nytt år. Nyårsnatten firas hemma i lugn och ro. Pappa köpte lite (MYCKET!) gott att äta till mig idag. Är så överväldigad av all mat jag fått hem så blir alldeles till mig och velig om vad jag ska börja med. Har mina älskade föräldrar som gör det som verkligen jag behöver; fyller på kylskåp och skafferi då och då.

Jag är inget för nyår.
Hemma är det preparerat med nån grej man satte i vägguttaget som ska få katter att känna sig trygga. Den ska avge någon rogivande doft för katter som bara dom uppfattar. Bosse är väldigt skotträdd så han har också fått komplettering med medicin några dagar för att inte bli alldeles för rädd av smällare. 

Happy däremot som brukar vara rätt skraj vid ovana saker och folk hon inte känner, sitter klistrad på fönsterbrädan vid tolvslaget och beundrar allt.  Hon älskar raketer! Däremot är hon, till skillnad från Bosse, rädd för åska. Pluttskruttar.


Själv har jag alltid varit rädd för oväntade höga ljud, typ raketer (eller, ännu värre; ballonger) så jag är INTE ute på natten! Det blir ett lugnt nyår hoppas jag. För allas skull. 
På beställning

Spontant besök hos föräldrarna blev det. På menyn stod pizza, trevligt sällskap, samt klipp och färg av håret och fixade bryn av mamma hårfrisörska. Det blev på beställning kort och illrött. Jag är Jättenöjd (och jag tror mamma var mest nöjd över att jag inte hann färga håret svart och/eller snagga det som jag var på god väg att göra, hennes värsta mardröm som frisör)


Dessutom blev det en shoppingrunda med pappa på Ica  efter frisören. Nu har jag så mycket god mat hemma att jag inte vet vart jag ska börja...

Nyår ja. Jag hoppas nästa år blir bättre än mardröms-året 2015.

Sköta uppgifter

Min medicin som jag tar morgon och kväll mot kronisk värk har varit slut sen julafton och jag har fruktansvärd värk nu.  MJag är så irriterad över hur utlämnad och beroende man är av att vården ska sköta sina uppgifter!
Fick mail av Dr. A 21/12 att han skulle skriva ut recept på min stående smärtmedicin samma dag. Det glömde han tydligen och sen gick han på julledighet. Ingen annan läkare vill skriva ut just den medicinen av olika anledningar och det är Dr.A som har huvudansvar för mina mediciner och alla hänvisar till honom. Jag har pratat med Dr.A att det måste finnas andra som kan skriva ut om/när han inte är i tjänst. Jodå, har han sagt, det ska det finnas. Uppenbarligen har han inte informerat sina kollegor om det på mottagningen. Ringde till mottagningen första helgfria vardagen, desperat. Sjuksköterskan i telefonen känner inte till mig alls och var otrevlig och ville inte hjälpa mig.. (Dr.A har glömt informera där uppenbarligen) Ringde ännu mer desperat dagen efter och då var det en annan i telefon som meddelade att den kollegan till Dr.Avsom skulle kunna skriva ut skulle göra det direkt. Det gjorde han inte direkt... utan en dag senare. Jag fick ett recept som skulle täcka närmsta dagarna tills dr.A åter är i tjänst. 
Väl på Apoteket igår sen eftermiddag fick jag besked att dom inte hade medicinen i lager, utan den skulle inte finnas förrän tidigast nyårsafton, på torsdag alltså. 
Vilket sårbart och idiotiskt system! 

Har nyss fått hänvisning av vårdcentralen att åka till akuten. Men det klart att jag naturligtvis har mer ont än vanligt när jag inte får min medicin som jag ska! Jag varken orkar eller vill åka in till någon akutmottagning och jag tror inte att de skulle göra något särskilt mer än att bemöta illa och få mig må sämre. 
Dessutom har nu kirurgerna på sjukhus 1 (CLV) börjat hänvisa till ett annat sjukhus (Ljungby) för dom i Ljungby gjorde dom två första operationerna. Det sjukhuset i Ljungby behandlar mig inte rättvist eller väl på något sätt och tycker att det är sjukhus1 som ska ta emot mig för dom gjorde den senaste operationen och haft hand om alla inläggningar det senaste året. Dom vill inte.

Jag blir så less. Så fruktansvärt less