VildaMatilda

Välkommen hem till mig! VildaMatilda, i Alvesta men är Socialentreprenör överallt med motto: Min historia förändrar framtiden. Som skapare av bloggen är tanken att bjuda på glimtar i mitt liv, som en fika vid mitt köksbord, vänner emellan. Med respekt därefter. Glimtarna kan göras större, så tveka inte att höra av dig! Föreningen, handledning, skolan, allmänheten, arbetsgruppen, familjer, inspiration, ATP.. .Anonyma kommentarer tas ej omhand. För kontakt med mig, om du är intresserad av vad jag har att erbjuda som influencer? vildamatildasjobb@gmail.com

borde, vill, måste, kan, kan inte

Ultraljudet visade på en massa gamla proppar, och enligt läkaren hade jag ingen ny. Men va f*n, han körde ju inte apparaten där det var svullet och gör ont. Orkade inte bråka.. orkade inte kämpa för min rätt att bli behandlad som en männsika, precis som andra.
Fick veta att man kunde kontakta socialstyrelsen och be om att få journaler förstörda. Det är en sak jag verkligen tänker göra! Alla ser mina tjocka journaler, de ser inte vem jag är nu, idag. Sånt gör mig ledsen.

Trist, jobbig dag.
orkar inte mer....

Min läkare Anders har lovat att prata med mig imorgon.
orkar inte..
känner mig äcklig, fet och betydelselös.

Mamsen var upp en sväng och jag fick lite grejer av henne. Bl.a. ett naturligt pulver som man sprutar in i näsan. Det fungerar som ett skydd inuti näsan mot t.ex. pollen och damm. Får se om det funkar. Just nu kan jag knappt gå ut pga allt nytt spirande ute i naturen. Får njuta inomhus och titta ut på allt som sovit och nu vaknar

så mkt man borde, så mkt man (inte) vill

Mår ganska skit. Har haft hjärtklappning i typ 2 timmar. Asjobbigt! Och har ändå tagit primeran.

Skickade in några av mina dikter till en dikttävling. Fast det är emot mina principer att tävla i skrivande eftersom alla ser det skrivna på sitt eget sätt. Men mamsen ville så...

JAG VILL ATT DET SKA BLI LEGAL BEDTIME!!


I morgon blir det ultraljud, och visar det nåt får jag väl sitta på pissiga akuten. *suck*

Luktar bränd hud på avd. Och ja, jag vet precis hur det luktar.... Det ser man på mig.


Tack älskade ellendellen att jag får låna din dator!

Har börjat fatta grejen med qi gong.. Första gångerna tyckte jag, va fan, lyfta armar och ben åt alla möjliga håll, det ger ju inget. Men efter några gånger kände jag lugnet. Och nu, förra gången fick jag med andningen och D fattade jag varför man ska göra det.
Det var likadant med muskelavslappningsövningar. Var jäkligt anti och tyckte; vaddå, ligga där och spänna muskler, det är ju inget som man skulle ha nytta av. Ligga där och spänna sig och göra motsatsen.. Nej tack! Jag blev överbevisad och är glad att jag blev dey. Har en med L-E Unehstål som jag kör ibland. >Särskilt när ångesten kryper på. Tyvärr har jag inte gjort det på länge... borde nog göra det

propp och föreläsning

Hihi, två sjuksköterskeelvever bad mig "föreläsa" för dom. Det var en på PIVA av alla ställen som tipsade om mig. Det kändes som att jag babblade oviktigt, men efteråt sa dom att jag "är mycket klok och påläst" ???? JAG? Ok, jag har varit med om en del, men ändå. Och visserligen har jag föreläst några ggr, en gång för AT-läkare.. ojojoj. Kul var det att få lönebesked från landstinget Kronoberg :-) Dom bad mig föreläsa fler gånger för läkarna, och nu, ev. universitetet. Lilla jag?
Hoppas det inte låter som att jag skryter, vill bara berätta.
Och för nån vecka sedan kom en ssk på avd in till mig med två ssk-elever och bad MIG berätta om mediciner! Ännu en gång: JAG???
Nu börjar all pollen slå ut :-P

På bra humör annars. Och dom var rätt schyssta på sjukan för en gång skull.



Legat på sjukan nån dag, pga feber och smärta..och allmänt skitdåligt mående.
Och nog fasen har jag fått en propp i armen också, märkte det idag. Min fjärde... hallå.. jag är bara 27!! Ska göra ultraljud på den imorgon.
Njurarna börjar bli bättre, likaså CRP:t.
Fast en läkare har skrivit en akutremiss för kolonskopi. Går inte in närmare på vad det innebär, men läkaren tyckte jag skulle göra det under narkos. Ok, ingen trevlig undersökning, men blir mer och mer stickrädd och tycker det är lite läskigt att sövas. Rätt konstigt, bara för nåt år sedan var att bli sövd det bästa jag visste.